All in Nature SWEDEN erbjuder marknadens bredaste utbud av överlevnadskurser. Hos oss kan alla testa sina gränser i små och stora utmaningar. Vi tar er med på allt från ett par timmar till flera dagar långa utbildningar i all terräng från skog till kust, sommar som vinter. Vi erbjuder färdiga överlevnadskurser, men kan även skräddarsy kurser för den enskilde individen eller den stora gruppen. Det är bara din egen fantasi, intention och lust som står mellan dig och äventyret.

Erfarna instruktörer guidar dig

I Sverige anmäls många tusen personer försvunna varje år och en stor del av dessa har gått vilse i vår vackra natur. Det är lätt att föreställa sig paniken när man inser att man kommit ifrån leden, följt ett svampspår för djupt in i skogen, skadat sig eller att det mörknat mycket fortare än vad man trott. Kanske upptäcker du även att mobilbatteriet snart är slut! En krissituation är givetvis inget man planerar att hamna i. Men med rätt kunskap och träning kan man förbereda sig mentalt och fysiskt för att klara sig tills hjälp kommer eller tills man själv kan ta sig vidare hemåt. Detta handlar alltså om livsviktig kunskap som kan rädda ditt liv.

Tillsammans med våra erfarna instruktörer guidas du genom de olika utmaningar som du skulle behöva hantera i en verklig överlevnadssituation. Så oavsett tidigare erfarenheter och kunskaper kan du känna dig trygg i våra händer!

Kursdeltagare kommer till oss från hela landet, men även från runt om i Europa. Bara på årets kurser har vi haft besökare från till exempel Storbritannien, Holland, Tyskland, Finland, Danmark och Norge. Detta är möjligt då några av våra kurser även genomförs på engelska. Skulle någon utav de engelska kurserna passa just dig, så tveka inte att hänga på ändå. Vi lovar att du kommer hänga med i språket!

Vi är även mycket stolta över att vi på våra kurser har en jämn fördelning mellan kvinnor och män. Och även ett brett åldersspann som hittills sträckt sig mellan 13 år (i förälders sällskap) till 65 år.

Överlevnadskurs utan förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper – men det underlättar såklart om du gillar friluftsliv och frisk luft. Du kommer bland annat att få lära dig om hur du bäst hanterar den aktuella situationen utifrån de resurser du har tillgång till, hur du orienterar dig, överlevnadspsykologi, hur du kallar på hjälp, renar vatten, fixar föda, skydd och värme. Efter våra överlevnadskurser kommer du att känna dig betydligt tryggare när du är ute i naturen ensam, med vänner eller med dina barn. Utbildningen är såklart även en perfekt aktivitet för svensexan, möhippan, kompisgänget eller som teambuildning i arbetslaget.

Läs mer om våra olika kurser under kursutbudet till höger och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller önskemål!

Överlevnadskurs Survival course BAS sweden

Kursutbud överlevnadskurser

Överlevnadsdygn

Kustöverlevnad

Överlevnadskurs BAS

Utmaning överlevnad


Lät naturen göra jobbet, hur du hittar en nödbivack

Om du måste övernatta i naturen behöver du göra ett skydd, en så kallad bivack. Detta för att få så mycket sömn och vila som möjligt. Utan sömn blir hjärnan långsam och får svårt att fatta avgörande beslut. Kan du hitta något som nästan är färdigbyggt är det helt fantastiskt för dig. I videon visar Torbjörn Selin, överlevnadsinstruktör, vad du ska tänka på om du hittar en utstickande klippa.

Prepper? Varför ska du gå en överlevnadskurs

Om du som vi, gillar att vara förberedda för det mesta som kan hända har du vidtagit ett antal åtgärder för att höja dina chanser att klara av kris, katastrof och överlevnadssituationer. I bilen har du kanske en väska med extra kläder och första förband för att kunna hantera en trafikolycka, varselväst med mera. När du reser har du tänkt till, vart när och hur ska du resa, i din packning har du lite ”extra” reseapotek, vattenrenare med mera. Att preppa behöver inte innebära att du flyttat ut till en egen gård och satsar på självhushållning, även om det räknas som den ultimata preppingen. För att komma till sak, måste du lämna hemmets trygghet och påbörja en resa till säkrare plats kan du behöva gå igenom skog och mark om det värsta skulle inträffa. Att då känna till grunderna i hur man överlever i skogen eller vid havet är väl inte fel?

På våra överlevnadskurser får du träna din mentala beredskap, att hantera fysiska och psykiska påfrestningar av olika slag, inte minst osäkerhet, vad händer härnäst, det är en fråga vi sällan ger svar på, du ska lära dig att bemästra osäkerhet, så som en riktig nödsituation och hela tiden göra det bästa av situationen.

Du kommer efter en kurs, framförallt vår 3 dygn BAS kurs som är mest krävande än så länge, att känna din kropp, lärt känna och hantera ditt eget psyke, samt att du givetvis fått en hel uppsjö med praktiska och teoretiska kunskaper om förtänksamhet, eld, vatten, orientering, bygga skydd, jakt och fiske med mera.

Videoreportage Överlevnadskurs BAS – Borås Tidning 2019

Torbjörn Selin, All in Nature SWEDEN:s grundare som har över 20 års erfarenhet av överlevnad, intervjuas av Borås Tidning under kursen överlevnadskurs BAS den 3 augusti 2019. Du får några tips på hur du ska göra om du går vilse i skogen. Några av våra kursdeltagare berättar även om vad som motiverade just dem att gå en överlevnadskurs.