All in Nature SWEDEN erbjuder marknadens bredaste utbud av överlevnadskurser. Hos oss kan alla testa sina gränser i små och stora utmaningar. Vi tar er med på allt från ett par timmar till flera dagar långa utbildningar i all terräng från skog till kust, sommar som vinter. Vi erbjuder färdiga överlevnadskurser, men kan även skräddarsy kurser för den enskilde individen eller den stora gruppen. Det är bara din egen fantasi, intention och lust som står mellan dig och äventyret.

Erfarna instruktörer guidar dig

I Sverige anmäls många tusen personer försvunna varje år och en stor del av dessa har gått vilse i vår vackra natur. Det är lätt att föreställa sig paniken när man inser att man kommit ifrån leden, följt ett svampspår för djupt in i skogen, skadat sig eller att det mörknat mycket fortare än vad man trott. Kanske upptäcker du även att mobilbatteriet snart är slut! En krissituation är givetvis inget man planerar att hamna i. Men med rätt kunskap och träning kan man förbereda sig mentalt och fysiskt för att klara sig tills hjälp kommer eller tills man själv kan ta sig vidare hemåt. Detta handlar alltså om livsviktig kunskap som kan rädda ditt liv.

Tillsammans med våra erfarna instruktörer guidas du genom de olika utmaningar som du skulle behöva hantera i en verklig överlevnadssituation. Så oavsett tidigare erfarenheter och kunskaper kan du känna dig trygg i våra händer!

Kursdeltagare kommer till oss från hela landet, men även från runt om i Europa. Bara på årets kurser har vi haft besökare från till exempel Storbritannien, Holland, Tyskland, Finland, Danmark och Norge. Detta är möjligt då några av våra kurser även genomförs på engelska. Skulle någon utav de engelska kurserna passa just dig, så tveka inte att hänga på ändå. Vi lovar att du kommer hänga med i språket!

Vi är även mycket stolta över att vi på våra kurser har en jämn fördelning mellan kvinnor och män. Och även ett brett åldersspann som hittills sträckt sig mellan 13 år (i förälders sällskap) till 65 år.

Överlevnadskurs utan förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper – men det underlättar såklart om du gillar friluftsliv och frisk luft. Du kommer bland annat att få lära dig om hur du bäst hanterar den aktuella situationen utifrån de resurser du har tillgång till, hur du orienterar dig, överlevnadspsykologi, hur du kallar på hjälp, renar vatten, fixar föda, skydd och värme. Efter våra överlevnadskurser kommer du att känna dig betydligt tryggare när du är ute i naturen ensam, med vänner eller med dina barn. Utbildningen är såklart även en perfekt aktivitet för svensexan, möhippan, kompisgänget eller som teambuildning i arbetslaget.

Läs mer om våra olika kurser under kursutbudet till höger och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller önskemål!

Videoreportage Överlevnadskurs BAS - Borås Tidning 2019

Torbjörn Selin, All in Nature SWEDEN:s grundare som har över 20 års erfarenhet av överlevnad, intervjuas av Borås Tidning under kursen överlevnadskurs BAS den 3 augusti 2019. Du får några tips på hur du ska göra om du går vilse i skogen. Några av våra kursdeltagare berättar även om vad som motiverade just dem att gå en överlevnadskurs.