Teambuilding in the swedish woods over the fire cooking

Borås, endast 45 min från Göteborg. 

Samtidigt är vi flyttbara och kan komma till er enligt önskemål

2 – 6 timmar

Kontakta oss för prisförslag. Klicka på knappen nedan för att starta dialogen och skräddarsy en upplevelse som passar just er! 

Elden fängslar alla! Vid vår eldaktivitet för företag och grupper är det en av mänsklighetens mest viktiga förutsättningar, elden som står i centrum.  Redan vid första steget att lära sig göra eld brukar energin gå upp rejält i gruppen och en intern tävling om vems eld som brinner först börjar. Våra erfarna instruktörer förevisar och guidar er mot målet. Alla får lära sig och kommer lyckas med att göra upp eld med tändstål.

Vill ni lära er mer om hur man hittar torr ved i naturen behöver vi träffas i en skog. Där kan vi också förlänga eldaktiviteten och vi bäddar in vår utomhusmatlagning.

Runt den värmande och  sprakande elden samlas vi sedan för att umgås. Skogens ljud och eldens knaster blandas med våra skratt och samtal. Att lära sig behärska elden är en av våra mest uppskattade teamaktiviteter, den passar alla grupper, stora som små, med gamla som unga, företag likväl som privatpersoner.

Teamaktivitetens innehåll

  • Att använda kniv och modernt tändstål att tända med
  • Eldens förutsättningar, syre, bränsle och värme
  • Att tända på flera olika typer av “tände” så som näver
  • Eldens historia och använding vid överlevnad
Tillval:
  • Hur man skapar en eld från grunden av det som finns i naturen för årstiden
  • Hur du hittar torrt tände och ved
  • Andra verktyg så som såg och yxa
  • Hålla elden vid liv länge nog för att laga vår måltid (valfritt)
Tillsammans anpassar vi eventet efter era önskemål såsom, tid, plats, omfattning, eventuell mat etc. Vi anpassar oss också efter alla typer av kostavvikelser och allergier. 
 

Teamaktivitet i liten skala
Vi kan komma till er och hålla en kortare aktivitet. Där tar vi med oss enstaka vedträd per person, ni får lära er att göra upp en eld, använda kniv och tända med tändstål. Vi går även igenom olika sorters tänden så som näver, papper, tjärved m.m. 

Vi behöver en liten yta utomhus där lite rök inte stör grannarna.

Kombination med annan företagsaktivitet

Eldaktiviteten lämpar sig mycket väl att slå ihop med exempelvis föreläsningar eller tälja en sked men även utomhusmatlagning över öppen eld.

Gruppaktivitet

Aktiviteten går utmärkt att boka för andra grupper än företag. Kompisgänget, laget, svensexan, möhippan, kickoffen, föreningen etc. är varmt välkomna.

Förkunskaper

Ni behöver inga förkunskaper.

Utrustning

Vid den kortare aktiviteten behövs ingen särskild utrustning mer än att klara sig utomhus efter rådande väder en stund.

Vid eventuell längre aktvitet i skogen behöver ni oömma kläder och arbetshandskar i skinn. Under det kalla halvåret gäller det att ha varma kläder och en och annan pannlampa kan vara bra att ta med.