Vi på All in Nature Sweden erbjuder Sveriges mest omfattande och prisvärda sjukvårdsutbildningar inom vildmarkssjukvård, inkluderat Hjärt- och Lungräddning samt Första Hjälpen. Våra instruktörer är erfarna ambulanssjuksköterskor, överlevnadsexperter, SOS-operatörer och brandmän som erbjuder en väl balanserad kurs med teori och mängder av verklighetsbaserad praktik. 

Vi har något för alla – allt från flerdagarsutbildningar i vildmarken till skräddarsydda utbildningar efter dina/era önskemål, krav eller miljöer. Med rätt förberedelser, kunskap och utrustning kommer du väldigt långt, vilket kan vara direkt livsavgörande för någon i din närhet. 

Samtliga av våra sjukvårdskurser sker i samarbete med våra goda vänner från företaget milMED.

Kurser i Första hjälpen

Kunskap räddar liv - låt oss göra ditt nästa friluftsäventyr säkrare!

En olycka händer så lätt. Och ofta såklart när man som minst anar det. Till exempel en stukad fot på vandringen, brännskador från lägerelden, ett hjärtstopp två timmar från närmsta väg, ett skärsår efter täljkniven eller benfrakturer från ett fall – listan kan göras lång. 

När du lämnar den urbana miljön bakom dig för att bege dig ut i naturen, så kan även små skador bli allvarliga. Framför allt om du befinner dig i ett utsatt läge. 

Om något skulle ske, vet du då hur du ska agera? Eller litar du på att andra i ditt sällskap har den nödvändiga kunskapen? I vildmarken kan det ta mycket lång tid innan hjälpen når fram. Situationen kan snabbt förvärras för att man befinner sig på en svåråtkomlig plats. Som skadad eller som först på olycksplatsen är det oerhört viktigt att veta hur man ska agera för att i bästa fall rädda ett liv. De första minuterna efter ett olycksfall eller en akut sjukdom är oftast helt avgörande för hur det ska sluta.

Torbjörn och Erik demonstrerar HLR med hjärtstartare
Torbjörn Selin överlevnadsinstruktör och Erik Holm ambulanssjuksköterska poserar för Sveriges radio P1 Ute med P1

Lyssna på Ute med P1 från 16:45 min

Torbjörn Selin och Erik Holm berättar om vikten av sjukvård i friluftslivet och vår första hjälpen kurs.