Prepping: Överlevnadshandboken

En överlevnadskurs i bokform

Ingen kunde ju ens ana att hela världen skulle befinna sig i en nödsituation när Överlevnadshandboken nu äntligen släpps i maj 2020. Boken kommer att beröra fler än någonsin och samtalen kring hur vi människor reagerar vid kris och hur vi förbereder oss och våra familjer har inte varit ett mer aktuellt samtalsämne sedan andra världskriget.

I den här boken får du lära dig hur du blir en överlevare som klarar en verklig nödsituation. Exempel på detta kan vara att du gått vilse i naturen, hur du hanterar samhällskriser när maten tar slut eller om vattnet slutar att rinna i kranarna. Stora delar av boken fokuserar vad som händer om du tvingas övernatta utomhus, överraskas av dåligt väder på fjällturen eller om en allvarlig olycka drabbar dig eller andra och du är först på olycksplatsen.

Den som förberett sig mentalt och praktiskt – genom att öva, skaffa kunskap och tänka igenom olika situationer – har bäst chanser att klara en kris eller katastrof.

Författare:
Torbjörn Selin, vår huvudinstruktör här på All in Nature SWEDEN och expert på överlevnad och samhällets krisberedskap.
Anna-Maria Stawreberg, journalist och författare till bland annat tidigare utgivna boken Prepping : att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta.

Utgivningsdatum: 2020-05-07

Illustratör och Formgivare: Lukas Möllersten

ISBN: 9789113098173

Språk: Svenska

Pris: 220 kr

Förlag: Norstedts

Antal sidor: 224

Bokpresentation av Norstedts förlag (podd): LÄNK HÄR

Recensioner

“Boken är lättöverskådlig och välgjord och texterna är lätta att ta till sig. Vi lär oss att orientera utan gps, rena vatten, göra upp eld, utföra enklare sjukvård, göra nödsignaler och mycket mer. Brödtexterna kompletteras av förklarande illustrationer och tabeller samt avsnitt med lärorika berättelser ur verkligheten. Längst bak finns ett alfabetiskt register. 

Sammantaget en mycket läsvärd bok som innehåller grunderna i överlevnadskunskap, med både praktiska och mentala råd.”

– Ylva Sjöblom, BTJ

Läs hela recensionen i BTJ-häftet nr 12, 2020.

Pressfoto Torbjörn Selin

Torbjörn Selin

Torbjörn Selin, All in Nature SWEDENs grundare, är före detta yrkesmilitär och FN-soldat samt utbildad överlevnadsinstruktör inom såväl Försvarsmakten som Svenska överlevnadssällskapet. Han har under de senaste tjugo åren hållit ett stort antal överlevnadskurser i olika miljöer och agerar även krisberedskapsexpert åt kommuner i frågor om civilt försvar och beredskap kring kärnkraftverk och flygplatser. Läs mer här

Torbjörns egna ord om boken

Äntligen är boken vi arbetat så hårt med klar! Du anar inte hur mycket arbete det ligger bakom en bok… år av förberedande planering, därefter ett drygt år av skrivarbete och löpande korrekturarbete. Kapitel efter kapitel skickas till redaktören som kommer tillbaka med femtio nya frågor. Men nu är den så slutligen här och vi är mycket nöjda med resultatet!

I den här boken kommer du bland mycket annat få läsa om mina tankar kring överlevnad. Man kan säga att det är som en av våra överlevnadskurser fast i bokform. Jag tror att du kommer tycka att boken är både lättläst och fängslande. Vi har nämligen valt att blanda upp livsviktig fakta med massor av fall från verkligheten, samt korta intervjuer med personer som på riktigt råkat ut för kriser och katastrofer, så som tex Sara Hedrenius från Estonia katastrofen. 

Jag önskar er en spännande och lärorik lässtund och att vi ses på någon av alla våra kurser framöver! Kombinationen av teoretisk kunskap och praktik är oslagbar när det väl gäller!

//Torbjörn Selin, grundare och ägare av All in Nature SWEDEN

Porträtt Anna-Maria Stawberg

Anna-Maria Stawreberg


Anna-Maria Stawreberg är journalist och skriver för magasin och dagspress. Hon har skrivit flera böcker, bland annat om barn och föräldraskap. Hennes bok Prepping: Att hoppas på det bästa, men förbereda sig på det värsta rönte stor uppmärksamhet och hon har sedan den släpptes föreläst och poddat om krisberedskap, överlevnad och den svenska prepping-rörelsen.