En person framför elden en mörk kväll.

Borås med omnejd

3 Dygn

2995 kr

2024 27/11 kl 11:00 – 30/11 kl17:00

Därefter avslutning och stark rekommendation att du av säkerhetsskäl bokar övernattning inomhus innan du får köra egen bil hem den 1e. Alternativt blir du hämtad eller åker kollektivt hem.

Sötebrödsdagarna är över, är du redo?

Dags att tillämpa dina kunskaper i en utmanande miljö? Samtidigt som du lär dig nya kunskaper för att bemästra ett höstmörkt och blött Borås!

Under tre dygn kommer du prövas inom överlevnad både enskilt och med andra. Elden kommer vara central och av avgörande betydelse för hur du kommer att må och hantera den här utmaningen. Ingen eld betyder ingen värme, inget ljus och inga möjligheter att torka dina våta kläder. Typiskt väder i Borås i november är runt nollan och en hel del regn. Blir vädret bättre har du en lättare kurs att se fram emot och vice versa.

Utmaningen kommer bli tuffare än BAS och Kust (Säven SÖS grundkurs barmark som är kvalificerande), mindre mat, längre förflyttningar, mindre tid, mindre dagsljus. Det är dock inte meningen att du ska knäckas, du är med för att klara av utmaningen och genom det bli tryggare som överlevare.
Utbildningsmoment kommer att ingå och även personlig coachning från våra instruktörer.

Kursinnehåll

– En prövning inom överlevnad 3 dygn

– Utbildning och lektioner relaterat till årstidens utmaningar

– Personlig coachning

– Säkerhetsinstruktörer närvarande dygnet runt

– Krav på dig att uppfylla våra krav

Förkunskaper

Vår Överlevnadskurs BAS skog eller kust. Eller motsvarande utbildning hos annan aktör. (Du beskriver och förklarar för oss kring den kursen)

Du kommer under kursen vara tvungen att KUNNA genomföra rätt åtgärder för att skydda dig själv från allmän nedkylning och lokala kylskador. Fukt i kombination med kyla tar hårt. Klarar du inte av detta måste du meddela kursledningen så vi kan hjälpa dig.

Utrustning

Mycket oömma kläder. I övrigt enligt lista som skickas inför kursen.