Här kan du hitta svaren till några av de frågor vi ofta stöter på.

Överlevnad handlar om kunskaper, färdigheter och mental inställning. Att genom förtänksamhet i förväg veta hur du undviker att försätta dig i en allvarlig situation. Du läser mer om innehållet under respektive kurs.

Vad som skall medföras och inte på våra överlevnadskurser framgår i en lista som skickas till de som anmält sig och betalat kursen. Har man frågor på det sedan då kan man maila oss.

Ja det går jättebra, hur man gör står i anmälningsinformationen vid varje kurs.

Kombinationen av teoretisk kunskap och praktik är oslagbar när det väl gäller att överleva. Därför rekommenderar vi att du gärna läser Torbjörn Selins bok “Prepping: Överlevnadshandboken – Kunskap för kris och katastrof” innan du går en av våra överlevnadskurser. Mer information om boken hittar du HÄR

Oftast kan man parkera i anslutning till de platser som vi startar våra kurser på. Vid eldkurs, täljkurs m.m. med samlingsplats i skogen kommer det finnas en skylt med P. man kan också ställa sig längs grusvägen på små fickor. De längre kurserna har en ordnad parkeringsplats/grusplan.

Man kan oftast åka buss så nära en kursplats att det går bra att gå sista biten fram. Vi uppmuntrar också samåkning till alla kurser och även om du inte kan åka från hemorten kan du många gånger bli upphämtad av andra kursdeltagare på någon närliggande station eller hållplats.