Bild40

Rya åsar, foten av Björbobacken, Borås.

Start kl 08.00 – Slut senast 20.00

695 kr

2023 inget datum planerat

Drömmer du om att stå på Sveriges tak nästa sommar? Tyvärr är det många som åker upp till Kebnekaise både otränade och oförberedda – var inte en av dem!

All in Nature erbjuder nu en heldag där du kan testa om du har det som krävs för att åka upp till Kebnekaise och göra ett toppförsök på västra leden. Många överraskas av hur jobbigt det faktiskt är, speciellt psykiskt, när den beömda Kaffedalen kommer som en “överraskning”. 

Den här dagen vandrar du i egen takt, eller tillsammans med andra, upp och ner för en gammal skidbacke i Borås. 13 rundor till toppen krävs för att du ska göra 1800 höjdmeter, vilket motsvarar en vandring från fjällstationen till sydtoppen via västra leden.

Vi hjälper och stöttar dig så att du kan bocka av alla dina vändor upp på backens topp. Det kommer att finnas en vattenstation samt en station där du kan köpa diverse tilltugg. I din packning bär du såklart allt det som du hade tänkt bära med dig på din riktiga topptur, så som varm tröja/jacka, mössa, vantar, regnkläder, mat för 12 timmar, friluftskök, kamera, “nödsändare” m.m.

TIPS! Vi erbjuder även en förberedaande vandringskurs på fyra tillfällen a 5 timmar som förbereder dig inför en vandring av till exempel Kebnekaises omfattning. Mer information kring denna kurs hittar du här: LÄNK

Kursinnehåll

– Du ska vandra 1800 höjdmeter under ordnade former

– Diplom utlovas till dig som klarar det

– Avbockningskontroll

– Vattenstation

– Skavsårsservice 

– Sjukvårdsberedskap

– Station med mat och friluftsprylar till försäljning

Förkunskaper

– Du bör ha en god grundfysik och ha tränat vandring under någon månad innan du kommer. Det går att klara dagen “otränad” men vi vill att du ska må bra, det ska vara jobbigt men ändå skönt att vandra.

– Du bör ha kängor som är ingångna samt en ryggsäck anpassad för din kropp.

– För att förbereda dig kan du medverka vid vår Vandringskurs Lågland månaden före.