Torbjörn med dottern Tilda

Jag heter Torbjörn Selin och är huvudinstruktör, grundare och ägare av All in Nature SWEDEN. Numera kan jag även titulera mig stolt författare då jag tillsammans med journalisten Anna-Maria Stawreberg skrivit boken Prepping: Överlevnadshandboken – Kunskap för kris och katastrof.

Det finns många som kallar sig för överlevnadsexperter, jag vill hävda att jag har lång och bred erfarenhet – men någon “expert” inom ämnet vet jag inte när man blir, det finns alltid mer att lära. Jag har två dokumenterade utbildningar där jag av Svenska försvarsmakten och Svenska överlevnadssällskapet har rätten att titulera mig Överlevnadsinstruktör, med över 20 års erfarenhet av överlevnad. Detta är något jag blivit väldigt duktig på är att förmedla på ett enkelt och tydligt sätt, gärna med mycket humor och värme. Jag vågar nästan kalla mig för expert i att hålla kurser och utbildningar, att skapa ett förtroende från din sida och en förmåga att veta hur långt jag kan pressa dig och dina gränser för att du ska få en så bra utbildning som möjligt.

Jag har hela mitt yrkesverksamma liv utbildat människor, både i utomhusmiljö under alla förhållanden och i klassisk lektionssal och genom föreläsningar för större grupper. Sedan 20 år har jag utbildat över 2000 personer i överlevnad; militärer, civila, gamla, unga samt professionella medarbetare från företag som har uppdrag i vildmarken över hela världen.

Att ha en lättsam stämning, uppmuntra dialog och vara lyhörd för gruppens unika behov är några av mina styrkor som utbildare. Jag lyssnar gärna på kursdeltagares erfarenheter, det finns alltid något nytt att lära vid varje kurstillfälle.

Basen i min kompetens kommer från ett stort friluftsintresse med frekvent utomhusvistelse där jag redan som barn uppvuxen på landet ständigt lekande utomhus. Sedan följde 14 år som officer i armén samt regelbunden kompetensutveckling genom kurser litteratur och försöksverksamhet i praktiken.

Som pappa till en son och en dotter gör jag även allt jag kan för att skola in dem i friluftsliv och överlevnad. De hänger med på många kurser och äventyr!

Hoppas att jag får träffa just dig snart på någon av våra många kurser!

//Torbjörn Selin

"Att kunna anpassa sitt agerande efter förändrade omständigheter är en egenskap för överlevare"

- Torbjörn Selin

Egenskaper

 • Lyhörd
 • Varm
 • Skämtsam
 • Stabil
 • Noggrann

Kompetens

 • 20 års erfarenhet av att utbilda i överlevnad
 • Officer i armén – utomhuspedagogik
 • Ledarskap, UGL, UL, 
 • Arbetsmiljö
 • Stress och kris
 • HLR & Första hjälpen instruktör  HLR-Rådet
 • Krisberedskap
 • Krisledning

Övrigt

 • Allt kan alltid bli bättre 🙂
 • Ett förlorat träningspass kommer aldrig igen!
 • Bara gör de!

Erfarenhet

IMG_5584

Överlevnadsinstruktör, Försvarsmakten

I försvaret genomförde jag en fem veckor lång överlevnadsinstruktörskurs. Vi genomförde många praktiska dygn svältande i skogen, ensamdygn i Lappesuando med över 38 minusgrader. Även en del militär specifik överlevnadsteknik så som flykt och fångövningar. Att själv ha upplevt och genomfört alla moment som någon elev får genomgå är en stor fördel när det gäller att förstå elevens reaktioner. Att anpassa nivån och vara flexibel är ett måste utifrån förutsättningar både i väder och elevernas kunskap, vilja och förmåga att lösa sin situation “där ute”.

SÖS-instruktör-märke

Instruktör, Svenska överlevnadssällskapet

För att bli instruktör i sällskapet krävs det att man följer föreningens utbildningsplan för instruktörer, man ska under en grundkurs barmark granskas och godkännas av “äldre” instruktörer Sedan 2008 har jag som instruktör i svenska överlevnadssällskapet regelbundet utbildat deltagare vid grundkurs barmark. 2014 blev jag styrelsemedlem och utbildningsansvarig i sällskapet. I sällskapet finns Sveriges främsta överlevnadsexperter, var och en inom sina områden, att regelbundet genomföra utbildningar tillsammans och själv kunna bidra är mycket lärorikt och utvecklande, vi jobbar mycket med kvalitetssäkring och utvärdering av dessa kurser för att hålla så hög nivå som möjligt.

logga_serf_webb-300x270

Krisberedskapshandläggare, Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

Jag arbetade under fem år som krisberedskapshandläggare med stöd inom utbildning, övning och nätverkande till sex kommuner. Målet var att kommunernas krisberedskap ska vara så bra den bara kan. Jag satt under den perioden i Sveriges Kommuner och Landstings nationella nätverk för krisberedskap NKK där vi arbetade med följande frågor: verka för utveckling av krisberedskapssystemet samla och förmedla kommunernas behov avseende krisberedskap till SKL förankra SKL:s policyförslag hos kommunerna vara ett forum för ömsesidigt lärande mellan kommunerna vara ett forum för kommunikation mellan kommunerna och de statliga myndigheterna, samt andra aktörer Jag har mycket goda kunskaper i samhällets möjligheter och sårbarheter gällande krisberedskap. Jag har mängder av utbildningar i MSB regi gällande övningsplanering, stabsmetodik och samverkan.

maillogga_PNG

Senior konsult, Svenska Ledargruppen

Just nu har jag börjat en anställning som senior konsult på Svenska Ledargruppen där jag fortsätter att arbeta med samhällets krisberedskap och förberedelser för krig, säkerhetsskydd, arbetsmiljö och första hjälpen.

Ambassadörskap

Torbjörn är “Outdoor abassadör” åt morakniv, vilket innebär att vara med och utveckla nya knivar samt instruera på Morakniv Adventure.

Torbjörn är ambassadör för tidningen Bushcraft and Survival Skills magazine i Sverige. LÄNK till tidningen.

LÄNK till Grönyte-Konsult.

Feedback från kursdeltagare:

“Torbjörn is a skilled teacher. I found Torbjörn to have a magnetic personality, captivating, and naturally drew the respect of each course participant. Torbjörn has a real gift when it comes to outdoor instruction.”

 Matthew Mayers – Head of Wind Yield Assessment E.ON