Kusen Prepping – förberedd om krisen kommer. Torbjörn med sin friluftsutrustning

Distanskurs som körs online

2,5 timmar

Se pris under respektive arrangemang nedan

5 april kl 18:30- 21:00

Föreläsning i samarbete med folkuniversitetet, der är de som administrerar anmälan och betalning.

Pris 375kr

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook för att inte missa något.

Sverige och Europa är i allvarlig kris till följd av kriget i Ukraina.  Glada över att Corona släppe greppet kom nästa potentiella kris för vårt samhälle. Vi anpassar föreläsningen och berör den rådande situationen. Hur bör du agera nu och framåt?

OBS! Detta kurstillfälle är ett samarbete med Folkuniversitetet. Innehåll och kurslängd kan variera. Se bokningslänken för detaljerad information.

Har du gjort rätt saker? Vad kan du göra för att vara så bra förberedd det går framåt och vad kan du göra mer?

Överlevnads och krisberedskapsexperten Torbjörn Selins föreläsning handlar om hur vi bäst kan förbereda oss inför kriser – oavsett anledning – men med extra fokus på den situation vi nu befinner oss i. Vi tittar på reaktioner och beteenden som uppstår och hur du kan hantera olika situationer men också hur du kan se till att klara många dygn utan bland annat el, vatten, internet och andra funktioner som vi ofta tar för givna.

Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till dig som vill vara bättre förberedd vid en kris och vill veta hur du ska göra för att klara dig i minst sju dygn men också till dig som vill få några handfasta tips med anledning av rådande situation.

Mål

Du kommer att få kunskap om hur du kan klara en situation när samhällets normala service och tjänster inte fungerar som vanligt. Du får lära dig hur du bäst förbereder dig i händelse av en kris, vilka produkter du bör ha hemma, hur du bör prioritera, människans basala behov, förväntade reaktionsmönster i ett krisläge, hur du hjälper dina anhöriga och medmänniskor. Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

Du får lära dig om vilka fysiska och mentala behov människan har, hur vi fungerar i extrema situationer och vad du kan göra för att bli en överlevare. Vi fokuserar också på en av våra viktigaste tillgångar när något hotar oss – vår vilja att hjälpa varandra. Regeringen har genom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) gått ut med uppmaningen att individen bör klara sig helt själv i minst sju dygn. På denna föreläsning får du veta hur – kunskap lätt att bära, livsviktig att ha.

Vi går igenom följande områden:

  • Samhällets uppbyggnad och beredskap
  • Hoten mot samhälle och individ
  • Samhällets sårbarhet
  • Människans behov (fysiskt och mentalt). Vad behövs för att överleva?
  • Reaktioner vid en kris: igenkänningsfaktorer, flockbeteende, förberedelser. Vem blir en stabil ledare?
  • Vad kan vi göra för att bli bättre på att hantera en kris?
  • Vad kan krisen i Ukraina medföra?
  • Vad kan du göra för att skydda dig?
  • Hur du blir en prepper och överlevare. Hur du hjälper andra
  • Utrymme för frågor

Du kan skicka in dina frågor via mejl innan föreläsningen (mejladressen får du vid anmälan). Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor i chatt i anslutning till föreläsningen.

Arbetssätt

Kursledaren är överlevnadsinstruktör i försvaret och krisberedskapsexpert med fokus på kommunal krisberedskap. Teori, fakta, tips och exempel presenteras med stöd av zoom med bild och någon filmsnutt.