Kvinna övar vandringsteknik på en skogsled med tung ryggsäck

Borås

dag

kr

Nya datum kommer – håll utkik här!

Att vandra är en fantastisk upplevelse på många sätt, men det kräver förberedelser och kunskap. På den här kursen hjälper vi dig att hitta rätt vandringsteknik så att du kommer iväg och faktiskt får uppleva och njuta av det du drömmer om.

I denna kurs i vandringsteknik är målet att bli väl förberedd inför en tur av Kebnekaises längd och svårighet. Kursen löper över 4 separata tillfällen och vi startar med en teorigenomgång där vi bland annat berör nödvändig kunskap men även val av utrustning så som kläder, skor, karta och kompass. Efter detta följer praktiskt träning där vi mer i detalj går igenom just vandringstekniken. Detta gör vi för att vi direkt ska få praktisera teorin och känna på olika tekniker. 

Kursen är ett samarbete med företaget Vildland som är specialister på fiske, jakt och vildmarksprodukter. Vår vandring utgår även från deras lokaler på Getängsvägen 38 i Borås. 

På Vildland finns ett brett utbud av allt som krävs inför just din vandring, med varumärken från bland annat Lundhags, Alfa, Houdini, Crispi, Helsport och Sea to Summit. Med din anmälan får du 15% rabatt på ett helt köp och du kommer då även att få den personliga hjälp du behöver för att hitta precis rätt kläder, kängor och utrustning som du är i behov av inför ditt kommande äventyr. Ta gärna en titt in på deras hemsida (www.vildland.comeller kontakta dem via email på kundservice@vildland.com om du har ytterligare frågor eller funderingar.

Låt oss hjälpa dig att hitta glädjen i din vandring! 

 

Kursinnehåll
  • Val av kläder och kängor
  • Val av utrustning
  • Karta och kompass
  • Förebyggande behandling av fötterna
  • Rutiner vid vandring
  • Rutiner vid rast
Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för denna kurs, men viss utrustning enligt nedan är att föredra.

Utrustning:

Inför första kurstillfället kommer vi att ta personlig kontakt med varje kursdeltagare för att diskutera detaljer, men redan nu kan det vara bra att vara förberedd. Du kommer givetvis att få massor av tips från oss under kursens gång, men vid första tillfället behöver du ha bra kängor och kläder efter rådande väder, samt en ryggsäck. 

Ta även med ett mellanmål att förtära under första kurstillfället. Vi kommer ge vidare direktiv gällande gaskök med mera vid detta första tillfälle.