YesKYI7Q

Borås

10 timmar

1295:- per person

Välkomstfika, brunch och tre-rätters middag ingår.

4 maj eller 5 maj kl 09:00 – 19:00

Uteliv, eld och mat en fantastisk kombination enligt oss. Med den här dagen vill vi ge våra kunder en oförglömlig dag tillsammans med oss och vår vän och samarbetspartner Elle från Elles Utemat.

Tillsammans lovar vi en upplevelse, där du är huvudaktören i allt vi gör. Du och din grupp kommer att få tända elden, hålla den vid liv och anpassa den för att tillaga en så perfekt måltid vi bara kan. Att tillsammans framåt kvällen få avnjuta en tre rätters måltid mitt i den vilda skogen kommer bli ett minne att ta med lång tid framöver.

Kursinnehåll
  • Olika tekniker för matlagning över öppen eld
  • Baka i fältugn
  • Vad ska man tänka på när man använder olika grytor, ugnar och stekhällar?
  • Hur eldar man för att få rätt temperatur och tillaga maten istället för att bränna den
  • Tips för det perfekta kokkaffet
  • Hur man skapar en eld från grunden av det som finns i naturen för årstiden
  • Att använda kniv och modernt tändstål att tända med
  • Beroende på säsong, svamp och andra ätliga växter från naturens skafferi
Förkunskaper

Inga

Tänk dock på kläder efter väder och lämna de ömtåligaste plaggen hemma. Handskar i skinn. Pannlampa.

Medför gärna egen kniv och eget eldstål för att testa vid eldmomenten, det finns annars att låna. En vikbar pall och ett litet liggunderlag kan vara bra att ha med.

Recommended Posts