Teambuilding in the swedish woods over the fire cooking

Borås eller enl. önskemål

2 – 6 timmar

Kontakta oss för prisförslag.

Frågor och bokning, kontakta info@allinnature.se

Elden fängslar alla! Vid vår eldaktivitet med tändstål står ni själva i centrum. Alla får lära sig hur man gör upp eld med tändstål och kniv. Redan vid första steget att lära sig göra eld brukar energin gå upp rejält i gruppen och en intern tävling om vems eld som brinner först börjar. Våra erfarna instruktörer förevisar och guidar er mot målet.

För att lära sig att använda tändstål och tända en liten eld med olika sorters tänden så som näver, papper, tjärved m.m. kan vi komma till er. Vi behöver en liten yta som tål lite rök. Detaljer tar vi vid kontakt.

Vill ni lära er mer om hur man hittar torr ved i naturen behöver vi träffas i en skog. Där kan vi också förlänga eldaktiviteten och laga mat över elden som ni håller vid liv länge nog för att laga färdigt er mat. Elden förblir i fokus och matlagningen blir en trevlig bonus som vi använder elden till i praktiken.

Runt den sprakande elden samlas vi sedan för att umgås. Skogens ljud och eldens sprak blandas med våra skratt och samtal. 

Eldaktivitet med tändstål är mycket uppskattat och som passar alla grupper, stora som små, gamla som unga.

Kursinnehåll
  • Att använda kniv och modernt tändstål att tända med
  • Eldens förutsättningar, syre, bränsle och värme
  • Att tända på flera olika tuper av ”tände” så som näver
  • Eldens historia och använding vid överlevnad

Tillval:

  • Hur man skapar en eld från grunden av det som finns i naturen för årstiden
  • Hur du hittar torrt tände och ved
  • Andra verktyg så som såg och yxa
  • Hålla elden vid liv länge nog för att laga vår måltid (Valfritt)
Tillsammans anpassar vi eventet efter era önskemål såsom, tid, plats, omfattning, eventuell mat etc. Vi anpassar oss också efter alla typer av kostavvikelser och allergier. 
Kombination med annan aktivitet

Eldaktiviteten lämpar sig mycket väl att slå ihop med exempelvis föreläsning, tälja en sked men även att laga mat över elden. Skillnaden mot ”Matlagning över öppen eld” är att i detta event är elden i fokus, var hittar ni torr ved etc. I det andra eventet handlar det om olika matlagningstekniker, elden är bara ett verktyg.

 

Förkunskaper

Ni behöver inga förkunskaper, inte heller någon särskild utrustning behövs.

 

Utrustning

Vid den kortare aktiviteten behövs ingen särskild utrustning mer än att klara sig utomhus efter rådande väder en stund.

Vid eventuell längre atkvitet i skogen behöver ni oömma kläder och arbetshandskar i skinn. Under det kalla halvåret gäller det att ha varma kläder och en och annan pannlampa kan vara bra att ta med.